Close

Horeca

‘De horeca is, om meerdere redenen uiteraard, één van de mooiste en meest geliefde plekken om in te werken als elektricien.’ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Horeca als werkplek voor elektricien

Horeca is natuurlijk heel erg divers. Feitelijk is elk horeca bedrijf uniek, qua uitstraling, maar ook qua techniek.

Of het nu gaat om een café, een restaurant, een bar dancing, of discotheek, elk type horecabedrijf is weer anders en stelt andere eisen aan de verlichting en elektrotechnische opstelling die er nodig is.

Juist als het om de elektrotechniek gaat, is er tegenwoordig zoveel meer om rekening mee te houden in de horeca.

Er is veel mogelijk. Niet alleen omdat er meer technische oplossingen en gadgets zijn, maar ook omdat bijvoorbeeld steeds meer horeca van het gas af gaat. Dat brengt met zich mee: overstappen naar (bijna) alles elektrisch, zoals frituren, verwarmen en ook warm water.

Voor Holland Elektrotechniek betekent dat alleen maar meer mogelijkheden in de horeca, die wij passend naast en met elkaar laten functioneren.

De horeca is, om meerdere redenen uiteraard, één van de mooiste en meest geliefde plekken om in te werken als elektricien.

Verlichting in uw horeca zaak

Horeca is bij uitstek een omgeving waarin sfeer belangrijk is en dus ook een plaats waar verlichting een belangrijke rol speelt in het totaal.

Omdat horeca zo divers kan zijn, is er geen standaard oplossing voor specifiek uw verlichting. 

Afhankelijk van het soort horecabedrijf, en de verschillende bezoekers die daar komen, maar natuurlijk ook rekening houdend met de wens van de eigenaar of beheerder, maakt Holland Elektrotechniek om te beginnen een lichtplan.

Daarin komt de sfeer die wordt gezocht tot uitdrukking en is op voorhand helemaal duidelijk welke verlichting op welke plaats komt te hangen.

Dit overzicht zorgt er voor dat alles helemaal duidelijk is bij de start van het project.

Dimmen van horeca verlichting

Holland Elektrotechniek krijgt vaak de vraag, of de verlichting die wij in een horeca omgeving plaatsen, goed kan worden gedimd.

Een logische vraag. Het is belangrijk om de sfeer en uitstraling altijd goed aan te kunnen passen aan wat op dat moment het beste past bij de activiteit die er plaats vindt in de zaak.

Tot voor kort was dat dimmen best eenvoudig mogelijk te maken. Vandaag de dag, met vaak de keuze voor Led verlichting, werkt dat net even anders.

De meeste bestaande dimsystemen zorgen er namelijk voor dat Led verlichting gaat knipperen.

Wij passen een hele andere techniek toe waardoor u gegarandeerd geen knipperende Led verlichting meer heeft in uw horeca bedrijf. Dat protocol heet DALI, waardoor de lampen heel anders worden aangestuurd.

Hierdoor is het mogelijk om te dimmen zonder dat de lampjes gaan knipperen en flikkeren. Dat gaat van 0% tot 100% vrijwel traploos, voor elk horeca bedrijf precies de juiste oplossing.

Veiligheid in de horeca

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Als we het hebben over veiligheid in de horeca op het gebied van elektrotechniek, dan is er een aantal verschillende zaken waarmee rekening moet worden gehouden.

Op de eerste plaats is dat bijvoorbeeld de HACCP-certificering, waaraan verlichting en de voedselveiligheid moeten voldoen.

Verder is de veiligheid van mensen binnen een belangrijk uitgangspunt. Denk aan het tellen van het aantal mensen in een grote discotheek, maar ook het monitoren van de luchtkwaliteit zodat de ventilatie hierop wordt aangestuurd. Hierdoor wordt een prettiger omgeving gecreëerd.

Denk ook aan de noodverlichting die uiteraard het liefst zoveel mogelijk uit het zicht is in een normale situatie, maar die er bij een calamiteit juist voor zorgt dat alle bezoekers snel en veilig het horeca pand kunnen verlaten.

Het gebouw zelf is uiteraard ook een belangrijk aandachtspunt. Door een goed beveiligingssysteem tegen inbraak, met bijvoorbeeld een camera installatie waardoor de kans op inbraak wordt verkleind. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Maar ook goede brandbeveiliging is een belangrijk onderdeel van de totale veiligheid van een horecapand en de mensen die zich daarin bevinden.

Holland Elektrotechniek is bekend met en heeft veel kennis van de normen die gelden rond de veiligheid bij horeca zaken. Onze mensen hebben veel ervaring bij het veilig maken en het veilig houden van uw horeca bedrijf!

Totale elektrische ontzorging

Holland Elektrotechniek is voor u en uw horecabedrijf DE partner in elektrotechniek die u met een team van diverse elektromonteurs helemaal ontzorgt op elk gebied binnen de elektrotechniek en verlichting.

Ook voor het jaarlijks onderhoud aan bijvoorbeeld uw noodverlichting of voor het laten uitvoeren van keuringen van uw elektrotechnische installatie kunt u bij ons terecht.

Het komt er kort gezegd op neer dat wij alles elektrotechnisch prima voor u kunnen organiseren.

Of u nu een heel nieuw bedrijf gaat opbouwen, een bestaande omgeving gaat verbouwen of aanbouwen, Holland Elektrotechniek is uw deskundige en betrouwbare partner.


< GERELATEERDE INFORMATIE >

Holland Elektrotechniek | Horeca