Close

Groepenkast

‘Bij Holland Elektrotechniek hebben we altijd een elektricien die bij u exact de juiste groepenkast kan aanbieden en plaatsen’

Groepenkast vervangen

Een groepenkast vervangen is iets wat zeer vaak voorkomt, omdat we tegenwoordig steeds meer elektrische apparatuur in huis hebben, zoals ovens, cookers, inductiekookplaten etc.

Maar ook omdat we ons huis steeds meer elektrisch maken, met het opwekken van elektrische energie met zonnepanelen en het elektrisch laden van auto’s.

Onze groepenkasten van 10 a 20 jaar geleden volstaan dan vaak niet meer om dat er onvoldoende ruimte is voor extra groepen.
Daarnaast zien we ook nog steeds sterk verouderde groepenkasten met smeltzekeringen, deze worden ook vaak vervangen puur omdat deze technisch zijn afgeschreven en dus niet meer veilig zijn.

Nieuwe groepenkast kopen, welke heb ik nodig?

U wil graag een nieuwe groepenkast installeren, maar welke heeft u dan nodig? Er worden zoveel verschillende soorten, maten en merken aangeboden, dat het voor een leek niet eenvoudig is om te kiezen.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Bij Holland Elektrotechniek hebben we altijd een elektricien die bij u de juiste groepenkast kan aanbieden en plaatsen.

Afhankelijk van de wens bieden wij altijd een passende groepenkast voor u. Wij zorgen er voor dat u ook een groepenkast krijgt van een A-merk, zoals van ABB of Hager. Zo heeft u een veilige groepenkast hangen die doet waar hij voor gemaakt is.

1-Fase of 3-Fase Groepenkast

Veel huishoudens hebben een 1-Fase groepenkast hangen, omdat er niet veel meer nodig was bij aanleg. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Als u tegenwoordig zonnepanelen op het dak plaatst en dit er al meer dan 12 worden heeft u in wezen al een 3-Fase groepenkast nodig. Maar ook voor andere toepassingen zoals elektrisch rijden.

Wat een belangrijke stap is bij het vervangen van een 1-Fase groepenkast naar een 3-Fase groepenkast, is controleren wat u huidige aansluiting is bij de netwerkbeheerder.​​​​​​​​​​​​​​

Via www.mijnaansluiting.nl kunt u eenvoudig inloggen met uw DigiD om te bekijken welke aansluitingen u al heeft en ook een eventuele verruiming of wijziging van 1-Fase naar 3-Fase aan te vragen.

Doe dit wel in overleg met Holland Elektrotechniek zodat u het juiste aanvraagt, dus niet te kort, maar ook niet te veel, want dat kost onnodig veel geld.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


< GERELATEERDE INFORMATIE >

Holland Elektrotechniek | Informatie pagina Groepenkast